maanantai 18. huhtikuuta 2011

Ambrosia-Kakku


Pääsiäisen aikaan innostun aina jostain syystä leipomaan tätä kakkua.
Se jotenkin vähän niinku kuuluu meiän pääsiäisleipomuksiin.

POHOJA:

3 munaa
2,25 dl sokeria
100g marg.sulana
3,5 dl vehenäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää marg. ja kuivat aineet.
Paista irtopohojavuuassa 

175 astetta ja n.40 min.


TÄYTE  on maitokiisseli eli:

1 l maitoa
10 rkl maizenaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan maito ja maizena.
Kuumenna koko ajan sekottaen..kun seos kiehahtaa,keitä vielä muutama minuutti
edelleen sekoittaen.Mausta sokerilla.

KUORRUTE:

n.4 dl tomusokeria
tilikka vettä/appelsiinimehua
1 levy pandan valakosuklaata

Tee tomusokerista ja veestä paksuhko tahana.
Lisää sulatettu suklaa joukkoon ja vatkaa sileäksi.

Kasaa kakku ja nauti!

p.s. kakku paranoo jääkaapissa

-MaLLa-

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Moikka Malla!

Ihanalta näyttää kakku ja varmasti maku on myös mitä ihaninta! =) (vesi kielellä täällä kirjoittelen)

Kuules, tuli mieleen tätä leipomisblogiasi seurattua, että oletko miettinyt tehdä leivontakirjaa?? Sinulla on niin ihania ja helppoja ohjeita, kauniita kuvia, että olisi varmasti helppo koota yksiin kansiin...

Semmoista tänään =)

Mukavaa pääsiäisen aikaa Villa Honkasaloon!

-Sanna-

malla kirjoitti...

joo oon joskus miettiny :) takaraivossa olis kyllä ohojeita...uusia ja vanhoja...täytys vaan kerätä rohkeutta toteuttaa idea:)

Sanna kirjoitti...

Jeps, eikun vaan tsemmpiä ja rohkeutta päätökseen... Mie ainakin voisin kirjan ostaa ja ottaa jälleenmyyntiikin. Sen verran ihania on ohjeesi!!

-Sanna-