ostin kirpparilta niin ihania nekkumuottia,että oli ihan
pakko tehä nekkuja!
tällä kertaa apulaisena oli innokas yheksänvuotias tyttöni:)
tuli ihana jouluinen fiilis näitä väsätessä ja näillä meillä herkutellaan taatusti
useasti.nekkumassaan laitoimme turkinpippuri-ja toiseen erään mariannerouhetta.
perusohoje on tässä:
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl vaaleaa siirappia
aineksia keitetään isohkossa kattilassa n.puoli tuntia(30min.)
seos on valamis,kun otat lusikalla massaa,upotat sen kylymään veteen ja
pystyt muotoilla siitä pallon.
jos haluat maustaa toffeen,voit lisätä lopuksi esim.
-turkinpippurirouhetta n.100g
-mariannerouhetta n.100g
muoteiksi väännetään voipaperista (10cm*10cm)neliöt tötteröiksi.
tötteröt voi upottaa joko muoteissa tai iliman esim.riisiin,suolaan tai talavella
lumen sekaan.
sitte vaan tikku paikoilleen ja ootellaan jähämettymistä.
mä sain tästä yhestä annoksesta 10kpl.
voin vakuuttaa,että salamiakkiset oli ihan huippuja! :)
-malla-
13 kommenttia:
Nam! Pitäiskähän pyöräillä samantien teille!?! ;D
Kiitos tästä nekku-ohojeesta! <3
Joskus oon niitä koittanu, mutta en oo selevittäny nuita paria niksiä. Eli tötteröitten riisiin upottamista tai, miten seoksen sopivuus testataan. Päikkäreitten jäläkeen on pakko lähtä kauppaan ja testata näitä! :)
nam :p Näitä on joskus kokeiltava!!
Näitä jouluksi :) joo!
Nuo marianne ja turkinpippuri-rouheet on ihan huippuja! Niin monikäyttösiä.. Kiitos ohjeesta :)
Kiitos ohjeesta. Tehtiin näitä tänään ja herkkuja ovat. :)
:)täällä kans tänään tiedossa nekkujen tekoa.
Voi kun ihania! :) Olispa kiva tuollaiset muotit. Onnistuuko nämä hyvin ilman muotteja? Nehän sais kyllä värkättyä jostain kun hiukan näkis vaivaa.. :)
Mmmmmm... Pitää varmaan tehä jossain välissä :)
Karkkia ei ollut, joten laitoin seokseen vähän tummaa kaakaojauhetta ja hyvää on! Nams ja slups :P
T. muumimamnma :)
Kovettuuko nää nekut ihan kovaksi?
Karkkihammasta kolottaa nyt :D
tarkotus olis,että jää vähän pehemeäks.
Sopiiko myös perinteinen tumma siirappi näihin? Ehkä tyhmä kysymys, mutta mikä on tumman ja vaalean siirapin ero?
kyselee Tiina
tummaa siirappia käytetään lähinnä leivonnassa,ku taas vaaleaa voiaan käyttää myös jäläkiruokien kastikkeena sellaisenaan.
leivonnassa vaalealla saa vaaleamman lopputuloksen.
Lähetä kommentti