sunnuntai 5. joulukuuta 2010

KeKSiKaKKu


tässä teille aivan ihana keksikakun ohoje.oon saanu reseptin puoli-anopiltani:)
tämä resepti on sellanen,mikä on "vaanpäässä" joten koitan teiän iloksenne saaha
sen paperille.

ohoje tuloo nyt sellaselle suorakaiteen muotoselle vuualle.mutta voit tehä esim.lasagne-
vuokaanki tämän , tuplaa sillon täytteen ainekset.
----------
kanelikeksejä 2pkt(sokkarilla myyään hyviä,tähän sopivia pally kaneel biscuit-keksejä)

appelsiinituorejuustoa(esim.viola)200g
2 prk smetanaa

1 tlk kondensoitua maitoa TAI yks annos TOFFEE-piirakan kuorrutetta(ohoje makeissa piir.)

1 dl maitoa
2tl vanilliisok. kostutukseen.

--------------

1. keitä ensin kond.maito.purkkia keitetään 3tuntia jonka jäläkeen
se on käyttövalamis.
tähän sopii myös erittäin hyvin toffeepiirakan kuorrutus.ohoje on makeissa piirakoissa.

2. sekoita keskenään smetanat ja tuorejuusto.

3.sekoita maitoon vanilliinisokeri.

4.laita kelemua vuokaan ja kasaa kakku.

5.alota keksillä.kostuta maiolla ja sitte tuorejuusto/smetanakerros n.puolensentin kerros.
sitte taas keksiä kerros,kostutus ja toffeeta n.puolensentin kerros.
jatka näin kunnes vuokasi on täynnä.

6.peitä kakku foliolla ja anna hyytyä/kostua kylymässä useanpi tunti,mieluiten
seuraavaan päivään.

7.kippaa tarjottimelle ja koristele kermavaaholla.

tällä kakulla herkkuhetkesi on taattu!!!:)

                                                         -malla-

12 kommenttia:

PikkuBertta kirjoitti...

Täällä vain kuolaan...vesikielellä:)

Hannele kirjoitti...

Ai herkku, tämä menee testiin ehottomasti!

Anonyymi kirjoitti...

*pyyhkii kuolaa suupielistään-...* :D Ai jestas sentään miten herkulle kuulostaa!! Tää menee toffee-versiona kokeiluun 3. adventin kunniaks ens viikonloppuna.

Tunnelmallista joulun odotusta!
-mk

Ansku kirjoitti...

en tajunnu, oon huono tajuumaan xD .. noi keksit.. murskataanko ne?vai ladonko vain vuokaan..? :P

Anonyymi kirjoitti...

Onko jollain oikeasti aikaa keitellä kole tuntia maitoa? =O

malla kirjoitti...

joo keksit ladotaan kerroksittain.ei murskata.

ja anonyymille tiedoksi,että purkki keittyy kuule ihan itekseen muitten hommien lomassa:)))kunhan vaan muistaa sillon tällön tarkastaa,että vettä on riittävästi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Malla!
Kiitos herkkuohjeista. Tein just ekan kerran keksikakkua ja jäin miettimään, että minkä kokoiseen vuokaan ruukaat sen koota..mulla nimittäin meni vain yksi paketti keksejä ja täyteet melkein loppui kesken (maistoin vain vähän;)..tuo Omarien käyttö oli tosi makea idea, piirakkaa pitää kokeilla myös!
T.Lissu

malla kirjoitti...

heippa Lissu!!!!mä teen tällä ohojeella sellaseen suorakaiteen muotoseen kakkuvuokaan olisko noin 25 *10cm ja viimeks olis täytettä voinu olla vähän enemmänki...laitoin ekaan väliin tosi reilusti täytettä.

Lenni kirjoitti...

Kiitos taas kerran vallan mainiosta ohjeesta! Vihdoin löysin meidän ruokakaupastakin kondensoitua maitoa ja päädyin kokeilemaan tätä ohjetta. Oli niin herkkua, niin herkkua. Tein suorakaiteen muotoiseen vuokaan, mutta minullakaan ei mennyt kuin 1 keksipaketti + 4 keksiä toisesta. Riippuu varmaan vuoan koosta.. Appelsiinituorejuusto sopi todella hyvin tähän toffeen kanssa. Suosittelen. Nams!

riihelmi kirjoitti...

Vinkki kaikille, että saatavilla on myös valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, jos ajatus keittelystä ei nappaa. Kyllä alkoi herkkujen teko helpottua kun tällä viikolla löysin sitä kaupasta. Nyt ei tarvi tölkkejä keitellä vaan saa kipata suoraan leipomukseen ;)

Kiitos Malla ihanista resepteistä!

malla kirjoitti...

hei,kiitos vinkistä itelles riihelmi!!

martienn kirjoitti...

nice blog ;]
if u want follow me and write comment ;p