keskiviikko 20. lokakuuta 2010

salamiakki-ja marianneNekut


ostin kirpparilta niin ihania nekkumuottia,että oli ihan
pakko tehä nekkuja!
tällä kertaa apulaisena oli innokas yheksänvuotias tyttöni:)
tuli ihana jouluinen fiilis näitä väsätessä ja näillä meillä herkutellaan taatusti
useasti.nekkumassaan laitoimme turkinpippuri-ja toiseen erään mariannerouhetta.


perusohoje on tässä:

2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl vaaleaa siirappia

aineksia keitetään isohkossa kattilassa n.puoli tuntia(30min.)
seos on valamis,kun otat lusikalla massaa,upotat sen kylymään veteen ja
pystyt muotoilla siitä pallon.

jos haluat maustaa toffeen,voit lisätä lopuksi esim.

-turkinpippurirouhetta n.100g
-mariannerouhetta n.100g



muoteiksi väännetään voipaperista (10cm*10cm)neliöt tötteröiksi.
tötteröt voi upottaa joko muoteissa tai iliman esim.riisiin,suolaan tai talavella
lumen sekaan.
sitte vaan tikku paikoilleen ja ootellaan jähämettymistä.

mä sain tästä yhestä annoksesta 10kpl.

voin vakuuttaa,että salamiakkiset oli ihan huippuja! :)

                              -malla-

maanantai 4. lokakuuta 2010

mustikkavalakosuklaa-hyydykekakku


hyydykekakusta on olemassa monenmonta versiota.
ite tykkään käyttää piimää/rahkaa ym..
tässä on käytetty rahkaa.



                              pohoja:

pkt (190g) balleriina-vadelmakeksiä
n.50g sulaa marg.

murskaa keksit hillosilimineen päivineen ja sekoita siihen rasva.
painele vuokaan.

                           täyte:

6 liivatelehteä
2dl kermaa
2dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
pandan valakosuklaa levy (130g)
n.4 dl mustikoita


1. laita liivatteet likoamaan.
2. vatkaa kerma ja yhistä sokerit ja rahka kermavaahtoon.
3.lisää mustikat ja sulatettu suklaa,ei haittaa ollenkaan,jos
suklaaseen jää paloja.
4.liota pehemeät liivatteet kuumaan vesitilikkaan ja vatkaa hyvin
täytteeseen.
5. kippaa vuokaan ja hyydytä muutama tunti...mieluusti yön yli.

koristele mielesi mukaan ja herkuttele :)

                                     -malla-