Tänään leivottiin tuulihattuja.
Makeita ja...
Suolasia.
Eli:
Laita kattilaan
2,5dl vettä
100g voita
Kiehauta vesi ja voi.
Lisää kattilaan 2,5dl vehenäjauhoja.
Sekota hyvin ja nosta kattila jäähtymään.
Jäähdytä taikina ihan haaleaksi...kylymässä vesihauteessa n.puoli tuntia.
Vatkaa joukkoon yksitellen 4 munaa.
Pursota tai lusikoi pellille pieniä kasoja...annoksesta tuloo n.40 kpl.
Paistoaika n. 20min. ja 200 astetta, älä avaa uunin luukkua paistamisen
aikana.
Valamiit,jäähtyneet tuulihatut voit täyttää joko suolasella
tai makealla täytteellä.
Tänään tein kumpiaki....kihilajaiskakun koristeeksi tuli
joutsenia.
Pursota noin kuuen sentin pitusia pisaran mallisia kasoja pellille.
Leikkaa pisarat halaki ja kansi kahtia.
Joutsenen pää ja kaula muodostuu kakkosesta.
Käytin pientä pyöreää tyllaa mutta kannattaa tässä käyttää kuitenki
esim.pientä pussia,mistä on leikattu pieni kuluma pois...lopputulos
on sievenpi.
Väliin kermavaahtoa ja hilloa.
Romanttiset joutsenet sopii kakkuun kauniisti.
Suolasiin tuulihattuihin meillä käytetään aina kinkkusuikaleita
ja jotain valakosipulituorejuustoa.
Lisänä yleensä jotain vihireää...ruohosipulia ym...tällä kertaa ei ollu
kaapissa.
Niitä vaan väliin ja pieni suolapala on valamis.
-malla-
Naminami! :P :)
VastaaPoistaVAU! :)
VastaaPoistaOlipas kivan oloisia pikkuherkkuja! Tarttis joskus kokeilla.. en ole ikinä tehnyt tuulihattuja.
VastaaPoistaUpeita nuo joutsenet, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaTäytyypä joku päivä oikein hifistellä ja väkertää noita :)
Hei!
VastaaPoistaNäyttääpä herkullisilta... mutta missä asteessa nuo paistetaan?
Syksyn jatkoja!
Annukka
200 astetta...lisäsin sen ohojeeseen!:)
VastaaPoistaVoi ei...ihanuuksia...
VastaaPoistaAivan ihania leipomuksia ! Jäänkin seurailemaan ihania reseptejäsi<3
VastaaPoista