lauantai 15. lokakuuta 2011

Tuulihatut


Tänään leivottiin tuulihattuja.
Makeita ja...


Suolasia.

Eli:
Laita kattilaan

2,5dl vettä
100g voita


Kiehauta vesi ja voi.

Lisää kattilaan 2,5dl vehenäjauhoja.


Sekota hyvin ja nosta kattila jäähtymään.
Jäähdytä taikina ihan haaleaksi...kylymässä vesihauteessa n.puoli tuntia.


Vatkaa joukkoon yksitellen 4 munaa.

Pursota tai lusikoi pellille pieniä kasoja...annoksesta tuloo n.40 kpl.
Paistoaika n. 20min. ja 200 astetta, älä avaa uunin luukkua paistamisen
aikana.

Valamiit,jäähtyneet tuulihatut voit täyttää joko suolasella
tai makealla täytteellä.

Tänään tein kumpiaki....kihilajaiskakun koristeeksi tuli
joutsenia.


Pursota noin kuuen sentin pitusia pisaran mallisia kasoja pellille.
Leikkaa pisarat halaki  ja kansi kahtia.


Joutsenen pää ja kaula muodostuu kakkosesta.
Käytin  pientä pyöreää tyllaa mutta kannattaa tässä käyttää kuitenki
esim.pientä pussia,mistä on leikattu pieni kuluma pois...lopputulos
on sievenpi.


Väliin kermavaahtoa ja hilloa. 


Romanttiset joutsenet sopii kakkuun kauniisti.


Suolasiin tuulihattuihin meillä käytetään aina kinkkusuikaleita
ja jotain valakosipulituorejuustoa.
Lisänä yleensä jotain vihireää...ruohosipulia ym...tällä kertaa ei ollu
kaapissa.

Niitä vaan väliin ja pieni suolapala on valamis.


-malla-

8 kommenttia:

  1. Olipas kivan oloisia pikkuherkkuja! Tarttis joskus kokeilla.. en ole ikinä tehnyt tuulihattuja.

    VastaaPoista
  2. Upeita nuo joutsenet, kiitos vinkistä!
    Täytyypä joku päivä oikein hifistellä ja väkertää noita :)

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Näyttääpä herkullisilta... mutta missä asteessa nuo paistetaan?

    Syksyn jatkoja!
    Annukka

    VastaaPoista
  4. 200 astetta...lisäsin sen ohojeeseen!:)

    VastaaPoista
  5. Voi ei...ihanuuksia...

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania leipomuksia ! Jäänkin seurailemaan ihania reseptejäsi<3

    VastaaPoista

makea kiitos viestistäsi!