lauantai 29. lokakuuta 2011

KinderPiirakka


Netin ihimeellisestä maailmasta löyty ihana herkullinen kinderpiirakan ohoje.
Vähän vaihtelua tavalliseen suklaapiirakkaan.

Pohojana käytin samaa mitä käytän yleensä kaikissa
piirakoissani eli:

6 munaa
4dl sokeria

vatkaa ja lisää joukkoon:

6,5dl vehenäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl vanilliinisokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta

1dl kuumaa vettä
2,5dl juoksevaa marg.

Sekoita kaikki sekasin ja paista pohoja
200 astetta ja n.20 min.

Jäähytä pohoja ja valamista voikreemi:

150g voita
5dl tomusokeria
2 keltuaista
2tl vanilliinisokeria

vatkaa aineet järjestyksessä sekasin.
Levitä kreemi jäähtyneelle pohojalle.


Mä en laittanu tuosta kreemistä aivan kaikkea.
Anna kreemin olla hetken aikaa.

Sulata n.250g maitosuklaata päällistä varten.
 Kuumensin tilikan kermaa joukkoon,mikä teköö päällisestä
vähän notkeamman ja helepommin leikattavan.

Levitä suklaa kreemin päälle ja nautiskele:)


Makeaa viikonloppua kaikille!

-malla-

19 kommenttia:

La - Li - Lö kirjoitti...

ihanaaaaaa, herkkua ja taas muutama kilo kyljissä ;)

Terkut

Marge kirjoitti...

Tätä täytyy kokeilla=p

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun aina haluat jakaa löytösi muiden kanssa,olet epäitsekkäimpiä immeisiä jotka tiedän

malla kirjoitti...

<3

La Petite Princesse kirjoitti...

Kaikkea ne keksii! Kiitos ohjeesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi niin ihanan näköistä, mutta kun pitäsi saada muutama kilo pois, niin tohdinko kokeilla?Mukavaa marraskuuta! Tepa Seinäjoelta

Kotiäiti kirjoitti...

Voi sua, minkä teit! Ja mun kun piti aloittaa laihdutus...

Anonyymi kirjoitti...

Mistä nimi Kinder tulee?aattelin,että ohjeessa olis ollut Kinder-suklaata:)

Anonyymi kirjoitti...

Mä niin ihmettelen aina näitä sun piirakan paloja, että miten ihmeessä saat ne leikattua noin mielettömän siistiksi paloiksi? Oon tätäkin piirakkaa tehny monet kerrat, mutta en sitte millään saa noin hienoja palasia :(

Onko se salaisuus vai haluatko kertoa millaisella puukolla leikkaat ja miten? Musta tuntuu että vaikka kuinka annan päällisen jähmettyä, niin aina siihen tulee jotain pomppuja tai venymiä ku puukolla vedän. Samoin nuo piirakan reunat jää ihan "ryppysiksi".
-Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin avasin kommenttiruudun kysyäkseni miten ihmeessä saat noin kauniita ja tasaisia paloja

malla kirjoitti...

kinder-nimi tuloo siitä,että tuon suklaan allaon tuo valakonen kerros :)

palojen salaisuus on vaan terävä puukko ja mä kastelen puukon aina ennen viiltoa kuumassa veessä.

Elisa kirjoitti...

Oi,täytyy kyllä kokeilla ja ehkäpä voisi olla tarjolla myös edessä olevissa kastajaisissa! :) kivaa..

Anonyymi kirjoitti...

heips, minäkin testasin piirakkaa ja herkullista tuli, ulkonäkö ei kyllä täälläkään vedä vertoja sun toteutukselle.. kerrotko vielä, miten sait suklaan levitettyä valkoisen kerroksen päälle niin ettei ne sekotu keskenään.. pitääkö suklaa jäähdyttää vai mitä se kikka voisi olla.. kiitos jos jaksat neuvoa.

malla kirjoitti...

nyt mulla on menny tämä viimenen viesti valitettavasti ohi mutta vastaan nyt..eli kannattaa laittaa piirakka hetkeks jääkaappiin ku on saanu levitettyä tuon valakosen kerroksen piirakalle.Sitte pitäis suklaan levityksen onnistua.

Anonyymi kirjoitti...

wautsi miten ihanan näköistä :) pitää kyllä itsekkin kokeilla! muutenki ihailen sua kun sulla on noin paljon lapsia mutta silti jaksat leipoo kaikkea hyvää ym :) !

Jonsku kirjoitti...

Ihania ohjeita täällä blogissasi ja kauniita kuvia! Kiitokset kun jaksat meidän muiden iloksi reseptejä jakaa!

Sanoit tuossa ohjeessa, että lisäsit sulan suklaan sekaa tilkan kermaa. Miten ihmeessä sen teit onnistuneesti? Olen yrittänyt itse samaa useita kertoja, ja joka kerta seoksesta tulee kimmoisaa, kumimaista ja kiiltävää, ikäänkuin rasva erottuisi suklaasta. Olen kokeillut lisätä kuumaa kermaa suklaan sekaan ja myös lämmittää kermaa yhtäaikaa suklaan kanssa mikrossa, mutta aina menee joku pieleen... Kiva, jos jaksat jakaa niksisi, miten tuo onnistuisi helposti.

malla kirjoitti...

Huomenta Jonsku!:)

Eli sulatan vedenkeittimessä pandan suklaalevyn kääreessään...samaan aikaan mikrotan puoli min.flora vispiä n.puoli desiä.Sitten yhistän ne kulhossa ja muutaman kerran nopea sekotus ja notkeaa tuloo ja hyvin pitäs sekottua keskenään...kuorrutus on aika paksua mutta hyvin levitettävissä esim.nuolijalla.Kuorrutus kannattaa levittää tietysti myös mahollisimman nopeesti piirakalle.
Muuta vinkkiä ei oikeen oo...toivotaan,että näillä onnistuu!:)

Saikku kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Tuli oikein maistuivia ja pohjasta kuohkea. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tuon kinder piirakan pakastaa?