maanantai 11. huhtikuuta 2011

TäyTeKaKKu


Tässä iloisen talon perustäytekakku.
Tämä sininen vaahtokarkkiunelma leivottiin pienen prinssin ristiäisiin.

10 munaa
6,5 dl sokeria
6,5 dl vehenäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Aineet vatkataan ja paistetaan 175 astetta ja n.40 min.


Väliin:

5 dl flora vispiä
n. 1 kg jäistä mansikkarouhetta
1-2 dl sokeria
1 valakosuklaalevy sulatettuna kermavaahon joukkoon(panda)

kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa.


Kuorrutuksena vaahtokarkkikuorrutus:


350g vaahtokarkkia
2 rkl vettä

sulata vaahtikset ja vesi mikrossa n.puoli minuuttia kerrallaan,aina välillä sekoittaen.
kaikkiaan pari minuuttia..

Seos sulaa tällaiseksi:


Seokseen lisätään

n.6 dl tomusokeria


vaahtokarkkitaikinaa vaivataan käsin...tarttuu vähän sormiin mutta voit kevyesti
öljytä sormesi...myös kastelu kylymällä veellä autto asiaa.


Valamis, pehemeää muovailuvahaa muistuttava karkkitaikina kääritään kelemuun
ja sen annetaan levätä 2-4h huoneen lämmössä.


Sen jäläkeen karkkitaikinaa kaulitaan tomusokerin päällä...
Tässä tarvitaan voimaa ;)


Pyöritetään kaulimen päälle,minkä avulla siitä kätevästi kakun päälle.


Ylimääräset reunat leikataan pois ja koristellaan.


Ja kakku on valamis!
Kuorrutus säilyy muutaman päivän pehemeänä ja on ihanan makea:)
Tämä kakku kaipaa vielä hiukan siistimistä mutta muuten
juhulat voi alakaa!!!

Tämä kakku riitti n.kolomellekymmenelle juhulijalle.

-MaLLa-

11 kommenttia:

Elisa LPP kirjoitti...

Aivan upea! Ja maku tuskin häviää ulkonäölle :)

Hanna kirjoitti...

Ihana unelma kakku :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

Sanna kirjoitti...

Ja hyvää oli. Milo kiittää.

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti hyvää.. Saako tota mansikkarouhetta jostain pakastealtaasta valmiina? Vai oletko itse pakastanut?
-Suski-

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen :)
Mä kokeilin tuota MMF kuorrutetta, mutta se oli tosi sitkeää leikata. Osaatko sinä sanoa, mitä tein väärin?

Pitää kokeilla tuolla ohjeella pikku miehen 1 v juhlille

Unknown kirjoitti...

Ihanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

malla kirjoitti...

En osaa sanoa missä on menny pieleen?...tästä ei tuu sitkeää vaan sellasta suht pehemeää ja heleposti leikattavaa.

Mansikkarouhe kuuluu marja-ja riistatukku Bandedosan valikoimiin...firma on appiukkoni omistama ja siellä myös samini työskentelöö:)

Bande myy myös yksityisille ja tukkuhan löytyy täältä ilimajoelta :)

malla kirjoitti...

Marjat on kaikki myös kotimaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vaahtokarkkipäällisen ohjeesta!
Tein sillä tänään tytsyn 2v synttäreille vaaleanpunaisen päällisen. Vähän ehkä liikaa laitoin tomusokeria silmämääräisesti (kakkuni oli pienempi), ei ollut ihan maailman helpoin leikattava. Mutta ihan ok sai kuitenkin kakkulapion ja veitsen yhdistelmällä herkkupalat lautaselle. Nätti siitä ainakin tuli :)!

Sit Bandedosasta, kuulin tänään, että sieltä vois tilata kotimaisia pakastettuja ja viipaloituja mansikoita näin loppukeväästäkin. Tänä vuonna itsellä on vielä marjoja riittämiin, mutta hyvä tietää asia ensi vuonna!

T: Anna

Mietiskelijä kirjoitti...

Hei!
Jaoitko tuon kakkupohjan taikinan moneen eri vuokaan? Ja siis minkä kokoisiin?
Täällä tarvittais kanssa kakku viikonlopuksi reippaalle 30 hengelle ja olen repinyt hiuksia päästäni miettiessäni että minkä kokoisen kakun teen. Ois pitäny heti tulla tänne kurkkimaan ;)

malla kirjoitti...

jostain syystä on jääny huomaamatta nämä vipat kommentit!! sori!

joo Bandelta saa ympäri vuojen marjoja!!!!soitelkaa vaan rohkeasti...esim.numeroon: 040-5320001/sami.

Mari:kakun oot jo teheny mutta joo jaoin kahteen kuvassa näkyvään vuokaan!!